6/8/08

ETAPA 2: GÓSOL-BAGÀ

Ens pensàvem ben bé que les cames no estarien ni per fer 2 km i a l'hora de llevar-nos així ho crèiem. Però el cos és llest i mica en mica es va anar posant a to per poder fer sense problemes els 24 km que separen aquestes dues precioses poblacions.



Ens vam aixecar a 2/4 de 7 del matí i a les 7 motxiles a l'esquena i vam començar a enfilar la prolongada i pronuciada pendent que ens portaria direcció al Collell i al Coll de Torn, el punt més alt d'aqueta etapa amb gairebé 1900mtrs.



Val a dir que l'entorn des del Collel fins al Coll de la Bena, passant per la Font Cerdana i el coll de la Balma, és un dels indets més bonics de la travessa. Un prat de muntanya incomparable i ple de vaques, aigua, verd, roca, i silenci de civilització.


Magnífiques vistes del Pedraforca per l'altra vessant, del qual ns despedíem a l'alçada del coll de la Balma. Bona etapa per fer-la bona part corrent, des del coll de Torn fins a Bagà es poden fer aquests 18 km corrent sense problemes per pista o per corriol molt bo. Abans d'arribar a Bagà es troba un camí qe puja fins al refugi de Sant Jordi, al qual es podria fer nit i estalviar-se una forta pujada per l'endemà al començar. De totes formes, la visita a Bagà és agraïda, ja que té un nucli medieval magnífic.





km totals: 24

temps total: 4h 20'



valoració: etapa mitjana, curta. De magnífic paisatge. Es pot córrer aproximadament el 75% del camí.