6/8/08

ETAPA 3: BAGÀ-BELLVER DE CERDANYA

Tercer dia de travessa. El gr 107 seguia el seu camí i ens faria arribar en aquesta etapa fins a Bellver de Cerdanya. Com l'etapa anterior, començaríem amb una forta pujada, més llarga que la del dia anterior (11km) i després baixaríem fins a Bellver durant 12 km més.




En aquesta etapa es travessa la serralada del Cadí i per tant podíem comptar d'antuvi que el desnivell seria fort. I així ho va ser.


Fortes pujades, tot i que per bon camí, fins al coll de Pendís, tot passant per Gréixer, el Coll d'Escriu o el refugi de St. Jordi.


Després del coll, baixada corrent fins a Bellver pel refugi de Cortals i pista avall. En aquest punt, el de Cortals, pots escollir passar per sendeer o pista. Per Sender és una mica més llarg però si vas caminant és més entretingut. Per la pista, on vam passar nosaltres, és indicat per les bicicletes i pels que ho vulguin fer corrent també. Considerant que l'endemà teníem l'etapa reina, vam preferir baixar ràpid i bé per la pista i arribar aviat a Bellver per descansar el màxim d'hores possible. L'endemà ens esperaven unes 10 hores de camí dur.



Així ho vam fer i la baixada es va fer ràpida i distreta d'igual forma.



Arribada al poble de Bellver, acollidor i molt turístic. Vam dormir a la Fonda Biayna, molt recomenable pel viatge als inicis del segle XX que efectues a l' entrar a l'habitació, especial.





km totals: 23
temps total: 4h 10'
valoració: etapa mitjana, curta. De magnífic paisatge. Es pot córrer aproximadament el 50% del camí. Pujada forta al principi i baixada ràpida per qui li agradi baixar.




1 comentari:

Unknown ha dit...

Quina sort teniu...jo sóc de el Vendrell i no tenim paisatges tant bonics....